



# MOROCCO GAMING EXPO 2024

MAY 24-26 SCHEDULE

MAY 24 : OPENING AND KEY INDUSTRY INSIGHTS						
TIME		TITLE	ROOM	DURATION	SPEAKERS	
11:00-12:00	C1	Rabat Gaming City Presentation of the Moroccan Offer and All Partners of RGC	CONFERENCE	1H	MJCC, RRE, CRI, AMDIE, ADD, CNDP, DGSSI, MESRI	
13:30-14:20	C2	<b>The Video Games Industry</b> Trends and Outlooks	CONFERENCE	50MIN	<b>YoungMok Park</b> CEO of Proxy Planet	
14:20-15:00	С3	Building a Gaming Ecosystem in Morocco Lessons from Global Leaders	CONFERENCE	40MIN	<b>Julien Villedieu</b> President of Level Link Partners	
15:30-16:30	RT1	<b>Elevating Gameplay</b> Innovations and Challenges in Tomorrow's Entertainment	CONFERENCE	1H	David Uslan Co-founder of TDG Media Fawzi Mesmar Award winning Creative Director Hicham Nouhou Country Manager, Level Infinite CIS, Tencent Games Global	
16:30-17:20	MC1	Localization Adapting Games for Global Markets	CONFERENCE	50MIN	Olivier Deslandes	

MAY 25 : TECHNICAL MASTERY AND ARTISTIC VISION IN GAMING					
TIME		TITLE	ROOM	DURATION	SPEAKERS
10:00-10:50	MC2	How a Gaming Community Can Make a Triple-A Game	CONFERENCE	50MIN	<b>Carl Jones</b> COO of Cloud Imperium Games
10:00-10:40	MC3	<b>Guardians of Creativity</b> Safeguarding Copyright in Video Games	SALLE 2	40MIN	OMPI
10:50-11:40	MC4	Video Game Production From Conception to Launch (Behind the scene learnings)	CONFERENCE	50MIN	Najib Ridouane Senior Producer a constant a second
11:40-12:40	RT2	<b>Indie Game Development</b> Strategies for Success	CONFERENCE	1H	YoungMok Park Proxy Planet Ismael Soler IP Lead of Yodo 1
11:50-12:40	MC5	Breaking into Open World Building and Quest Design	SALLE 2	50MIN	Mustapha MAHRACH Creative Director at Funplus <mark>Réda Amati</mark> CEO of NEXT Level





## MOROCCO GAMING EXPO 2024

MAY 24-26 SCHEDULE

13:30-14:20	RT3	<b>The Art of Gaming</b> Visuals and Beyond	CONFÉRENCE	50MIN	Omar Sabrou Senior Concept Artist at Build a Rocket Danniel Dociu Creator of Guildwars Art, Ex- VP of Ncsoft
13:30-15:30	MC6	Unity Development Creating Interactive Worlds	SALLE2	2H	<b>Mathieu Muller</b> Expert Unity
14:20-15:00	RT4	Advanced AI Techniques in Modern Game Design	CONFERENCE	40MIN	Mahzad Kalantari Staff Machine learning research engineer at Believe Anne Gibeault Creative Director at Reflector/ Bandai Namco in Montreal
15:30-16:30	RT5	Mental Health in Game Development	CONFERENCE	1H	Ali Farha Board member at Future Games & the Game Assembly Joonas Häll The chair of IDGA Finland Salla Ibrahim Co-founder and co-CEO at Laavu Performance
15h30-16h	MC7	XBOX Camp annoncement	SALLE2	30MIN	<b>Peter Zetterberg</b> Head of Xbox Game Camp Microsoft
16:00-16h50	MC8	Video Game VFX	SALLE 2	50MIN	Soufiane Touzline Khalid Nait Zlay
16:30-17:10	MC9	Music in video games, Dynamic Partition How Music Reacts to Gameplay	CONFÉRENCE	50MIN	Mohammed Rabia
17h10-19h10	C4	Game Design How Nintendo's Experiences are Shaping Modern Game Development	CONFERENCE	2H	<b>Takaya Immamura</b> Ex Nintendo







MAY 26 : SUSTAINING GROWTH AND EXPANDING HORIZONS IN GAMING							
TIME		TITLE	ROOM	DURATION	SPEAKERS		
10:00-10:50	MC10	Creating memorable moments in video games	SALLE 2	50MIN	Fawzi Mesmar Award winning Creative Director		
10:00-10:50	RT6	<b>Esports</b> The New Frontier of Digital Competition (MC)	CONFERENCE	50MIN	<b>Désiré Koussawo</b> Président France Esport <b>Soufiane El Filali</b> FRMJE		
10:50-11:50	RT7	Cultivating Esports Ecosystems	CONFERENCE	1H	Abdelatif Sakkoum VP Business Development ESL Sangrak Choi CEO of OP.GG & OGN Othmane Guerrou Proxy Planet Hans Saleh Indonesia Country Head at Garena		
11:50-12:50	RT8	<b>New Frontiers</b> Gaming in Education and Professional Development	CONFERENCE	1H	Azad Lusbaronian ISART Jorrel Batac NASEF Kim Jeongtae Dongyang University Antii Laiho Dean of Game Education at Metropolia University		
13:40-14:40	RT9	<b>Navigating the Horizon of Game</b> <b>Science</b> A Global Dialogue on Research and Collaboration	CONFERENCE	1H	Yaewon Jin Julia Hiltscher Ex-Director corporate Responsibility at ESL FACEIT Group Velli-Matti Karhulahti Senior Researcher at University of Jyvaskyla		
14:40-15:30	MC11	<b>Virtual Worlds, Real Impact</b> The Power of VR/AR	CONFERENCE	50MIN	<b>Fabien Barati</b> Founder & CEO of Emmessive		
15:30-16:20	MC12	<b>XR &amp; AI</b> Special Force/Navy Training, Nuclear Power Plant Training, Korea University Hospital Training	CONFERENCE	50MIN	<b>KB Choi</b> CEO of Like Corporation & Serious Games		
16:20-17:00	RT10	Shaping the Future of the Gaming Industry in Morocco and Beyond	CONFERENCE	40MIN	YoungMok Park Chris Hong Abdelatif Sakkoum Daniel Dociu		





### MOROCCO GAMING EXPO 2024

THEMES

C1	Rabat Gaming City Presentation of the Moroccan Offer and All Partners of RGC	
C2	Building a Gaming Ecosystem in Morocco Lessons from Global Leaders	
C3	<b>The Video Games Industry</b> Trends and Outlooks	
C4	Game Design How Nintendo's Experiences are Shaping Modern Game Development	
RT1	Elevating Gameplay Innovations and Challenges in Tomorrow's Entertainment	
RT2	The Art of Gaming Visuals and Beyond	
RT3	Advanced AI Techniques in Modern Game Design	
RT4	Mental Health in Game Development	
RT5	Indie Game Development Strategies for Success	
RT6	<b>Esports</b> The New Frontier of Digital Competition	
RT7	Cultivating Esports Ecosystems	
RT8	New Frontiers Gaming in Education and Professional Development	
RT9	Navigating the Horizon of Game Science A Global Dialogue on Research and Collaboration	
RT10	Shaping the Future of the Gaming Industry in Morocco and Beyond	
MC1	Localization Adapting Games for Global Markets	
MC2	How a Gaming Community Can Make a Triple-A Game	
MC3	Guardians of Creativity Safeguarding Copyright in Video Games	
MC4	Video Game Production From Conception to Launch (Behind the scene learnings)	
MC5	Breaking into Open World Building and Quest Design	
MC6	Unity Development Creating Interactive Worlds	
MC7	XBOX Camp annoncement	
MC8	Video Game VFX	
MC9	Music in video games, Dynamic Partition How Music Reacts to Gameplay	
MC10	Creating memorable moments in video games	
MC11	Virtual Worlds, Real Impact The Power of VR/AR	
MC12	XR & AI Special Force/Navy Training, Nuclear Power Plant Training, Korea University Hospital Training	